Bagaimana untuk memuat turun maklumat Facebook saya

Ia adalah penasaran bagaimana Facebook membuat perubahan yang berbeza dan termasuk perkhidmatan tanpa memberi mereka kesan yang sepatutnya. Jika anda melayari konfigurasi rangkaian sosial ini, anda akan mengetahui bahawa dimuat turun semua maklumat yang telah anda kongsi sejak anda memulakan pengembaraan anda di Facebook, seperti foto dan video anda, jawatan dinding anda, serta rakan-rakan anda. telah menerbitkan dalam ini, mesej peribadi anda, nota dan acara, serta senarai terperinci semua orang yang telah anda tambahkan pada masa anda memuat turun salinan itu. Dalam artikel ini, kami memberitahu anda bagaimana untuk memuat turun maklumat Facebook anda .

Anda perlu:
  • Komputer
  • Mempunyai akses ke Internet.
  • Akaun Facebook.
Langkah-langkah untuk diikuti:

1

Langkah pertama untuk memuat turun maklumat Facebook anda adalah untuk mengakses rangkaian sosial ini, log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan anda dan sekali dalam, anda akan melihat kanan atas skrin di mana anda akan melihat anak panah kecil. Klik padanya dan menu dengan pilihan yang berbeza akan dipaparkan dan salah satunya adalah "Konfigurasi". Pilihnya

2

Sebaik sahaja anda telah menandai di sana, skrin dengan pilihan yang berlainan akan muncul. Perhatikan pada akhir segala sesuatu yang terdapat frasa yang boleh dihubungkan yang mengatakan " Muat turun salinan maklumat anda "; Tanda di atasnya untuk dapat mengakses data yang anda cari.

3

Sebelum memulakan muat turun, Facebook memaklumkan kepada anda semua maklumat yang anda boleh berunding. Pada dasarnya ini berfungsi untuk mempunyai salinan semua yang anda kongsi dalam rangkaian sosial sejak anda membukanya sehingga saat itu. Maklumat mengenai:

  • Penerbitan yang telah anda buat
  • Foto dan video yang telah anda siarkan
  • Mesej dalam sembang
  • Maklumat yang anda masukkan ke profil anda
  • Etc.

4

Sebaik sahaja anda mengklik pada pilihan "Muat Turun", Facebook akan meminta kata laluan untuk mengesahkan identiti anda dan melindungi privasi penggunanya. Sebaik sahaja anda memasukkannya, tetingkap pop timbul lain akan muncul sekali lagi memaklumkan kepada anda bahawa proses itu mungkin mengambil sedikit masa, kerana tugas pengkompil boleh menjadi sangat luas jika anda telah berada di rangkaian sosial selama bertahun-tahun.

Jika selepas ini anda ingin menyahlanggan akaun anda, dalam artikel ini kami dapat mengetahui bagaimana untuk menyahaktifkan akaun Facebook anda.

5

Cara di mana Facebook telah menghantar anda fail ini dengan semua maklumat yang anda kongsi di rangkaian adalah melalui mesej e-mel ; Perlu diingat bahawa ia akan dihantar ke e-mel yang anda gunakan untuk log masuk. Di dalamnya anda akan melampirkan pautan dengan muat turun supaya anda boleh mengakses dokumen dengan semua maklumat anda di Facebook.

Jika anda berminat dengan privasi yang lebih baik, dalam video ini kami memberitahu anda bagaimana untuk mengkonfigurasi privasi di Facebook.

Petua
  • Bergantung kepada bilangan penerbitan dan foto yang telah anda kongsi sejak anda mula menggunakan Facebook, fail itu akan mengambil sedikit masa untuk dicipta. Hitung lebih dari 24 jam.